Bästa träningen vid ont i ryggen

Best-training-for-back-pain

Ryggproblem är inte ovanligt att drabbas av och det kan ställa till en del problem för den som drabbas. Det spelar ingen roll om det är att man drabbats av ryggskott, diskbråck, ischias eller lite ont i ryggen utan diagnos. Många blir gärna stillasittande då det är värk i ryggen. Dock kan det göra att symptomen förvärras. Det är bättre att röra på sig! Det gäller bara att träna rätt.

Tre vanliga ryggproblem

Det finns tre vanliga ryggproblem och det är ryggskott, diskbråck och ischias. Ryggskott är en plötslig och kraftig smärta i nedre delen av ryggen. Diskbråck blir det när de yttre fibrerna i en av ryggradens diskar spricker upp så att det material som ligger innanför (kärnan) kan läcka ut.  Det finns två orsaker till smärta. Det ena är ett tryck från kärnmaterialet, eller att det är en inflammatorisk respons från kroppen. Många diskbråck ger igen smärta, så det finns de som drabbats utan att veta om det. Ischias är smärta från ländryggen eller sätet ner i ena benet och har flera orsaker till att det kan bli så.

Bra träning vid ryggont

En gemensam sak för alla former av ont i ryggen är att det hjälper att vara aktiv. Vilken som är den bästa träningen för dig, det beror på vad du har för problem. Att röra på sig i allmänhet kan fungera, som att ta en promenad eller cykla. I alla fall om din vanliga träning känns för tuff. Gör den form av träning som inte gör ont helt enkelt. Det kan även vara bra att köra förebyggande träning för att minska risken med att få ont i ryggen. Du ska då träna upp ryggstabiliserande muskulatur. Du bör alltså träna din rygg så att den klarar av den belastning du vill att den ska klara.