Hälsporre

Heel-spurs

Hälsporre
Minska smärta i hälen vid hälsporre med ett mjukt, avlastande och behagligt hälinlägg. Genom att använda ett mjukt hälinlägg avlastar du hälsporren direkt. Hälsporre kan vara mycket smärtsamt och är en av de vanligaste orsakerna till att ha ont i hälen. Med hjälp av det populära hälsporre-paketet får du fyra olika produkter som avlastar hälsporre.

Storsäljare
Inlägg för hälsporre
Inlägg för hälsporre
Minska smärta från hälsporre snabbt och lätt.
149:-

Skoinlägg hälkopp
Skoinlägg hälkopp
Ett par fantastiska skoinlägg med extra stöd för hälarna.
399:-

Bästsäljare
Hälsporre-paketet (4st)
Hälsporre-paketet (4st)
Fyra bästsäljande inlägg mot hälsporre och hälsmärtor.
399:-

Storsäljare
Mjukt hälskydd (2st)
Mjukt hälskydd (2st)
Två st mjuka & sköna silikonskydd för dina hälar.
99:-

Hälkopp (2st)
Hälkopp (2st)
Ett par bekväma hälkoppar som ger stötdämpning.
199:-

Hälsporre (strumpa)
Hälsporre (strumpa)
Strumpor mot hälsporre med kompression.
199:-

Gel-sockor (2st)
Gel-sockor (2st)
Ett par sköna strumpor med ett mjukt gel-inlägg för hälen.
149:-

Storsäljare
Hälinlägg (2st)
Hälinlägg (2st)
Mjuka hälinlägg för behaglig stötdämpning hela dagen.
149:-

Nattstrumpa hälsporre
Nattstrumpa hälsporre
Nattstrumpan ger effektiv behandling av hälsporre.
399:-

Hälkudde (2st)
Hälkudde (2st)
Avlastande & stötdämpande hälkuddar (2st)
99:-

Hälkuddar gel (2st)
Hälkuddar gel (2st)
Ett par mjuka och mycket bekväma hälkuddar i gel.
199:-

Hälinlägg läder
Hälinlägg läder
Ett par mjuka och behagliga hälinlägg i äkta läder.
99:-

Plantar fasciit (stretchband)
Plantar fasciit (stretchband)
Minska smärta genom att stretcha senan under foten.
299:-

Strumpa hälsporre (2st)
Strumpa hälsporre (2st)
Ett par mjuka strumpor med mjuk stötdämpning i hälarna
249:-

Hälinlägg gel
Hälinlägg gel
Bekväma och mjuka hälinlägg i gel-material.
179:-

Hälinlägg för hälsporre
Hälinlägg för hälsporre
Ta bort smärta från hälsporre med dessa hälinlägg.
149:-
Skoinlägg hälsporre
Skoinlägg hälsporre
Skoinlägg som tar bort smärta vid hälsporre.
179:-

Hälinlägg (memory foam)
Hälinlägg (memory foam)
Hälinlägg som formas efter dina individuella hälar.
99:-
Hälskydd gel (2st)
Hälskydd gel (2st)
Ett par mjuka och behagliga hälskydd i mjuk gel.
149:-

Skoinlägg hälkudde
Skoinlägg hälkudde
Mjuka skoinlägg med en extra upphöjning för hälarna.
149:-

Hälsporre, vad är det?
Hälsporre än ett besvär som uppstår i eller under hälen och som kan göra mycket ont. Hälsporre beror på överbelastning av plantar fascia-senan i hålfoten och att det bildas en påbyggnad under hälen som liknar en sporre, därav namnet hälsporre. Symptomet kallas ibland även för plantar fasciit. Denna överbelastning kan ge kraftig smärta under hålfoten, på insidan av foten och under hälen. Ett mjukt skoinlägg kan avlasta smärtan. Den smärta som uppkommer vid hälsporre beror på små bristningar i senfästet mellan hälbenet och tårna. Hälsporre är en av de vanligaste orsakerna till att man känner smärta i hälen och minst två procent av befolkningen lider av hälsporre.

Symptom vid hälsporre
Att drabbas av hälsporre gör i regel väldigt ont. Smärtan brukar vara tydligast under hälen. Framför allt under den inre halvan av hälbenet, men smärtan kan även lokaliseras rakt under hälen och ibland på framkanten av hälbenet mot hålfoten till.

När du står upp förläggs mer än hälften av din kroppsvikt på hälarna och hälsporre tenderar därför smärta som allra mest då du står upp eller när du promenerar. Vid större besvär kan hälsporren kännas även vid vila. Hälsporre kan drabba båda fötterna på samma gång, men det vanligaste är att det bara är ena foten som drabbas.

De största besvären brukar uppstå på morgonen efter en lång natts vila. Det gör att många som har drabbats av hälsporre börjar gå mycket på framfoten eller på utsidan av foten för att undvika smärtan under hälen. Det kan uppkomma en obehaglig smärta när hälen belastas på morgonen eller när man går barfota. Smärtan blir ofta värre under dagen när foten belastas eller när man går på hårt underlag.

Så förebygger du hälsporre
Det är olika hur man upplever värken vid hälsporre. Symtomen kan variera och vissa kan uppleva obehag efter en promenad medan andra knappt kan stå på hälen. Problemen kan uppstå om du belastar din fot på ett annat sätt än tidigare till exempel vid byte av skor. För att dämpa smärtan finns det bra behandlingar som syftar till att ge minskat lidande exempelvis hälinlägg.

Smärtan kan lindras genom att använda skor eller hälinlägg som avlastar den ömmande punkten. Du kan använda ett par mjuka hälinlägg för hälsporre som avlastar dina hälar och minskar smärtan. Dessa hälinlägg är mjuka och tillverkade i silikongel. Den inbäddade blå zonen i hälkudden är extra mjuk och är avsedd att ge extra tryckavlastning.

Det kan kännas lindrande att gå i mjuka skor. Så byt till skor som är stadiga och inlägg som ger bra stötdämpning för foten. Sulan ska vara mjuk under hälen och det är bra med inlägg som kan användas både inne och ute. Du kan använda ett par mjuka hälskydd som avlastar dina fötter när du står eller går. Hälskyddet kan användas med eller utan skor och är idealiska för att exempelvis minska smärta vid hälsporre eller smärta i hälen. Hälskydden kan användas i alla typer av skor. Du kan även använda dem under dina strumpor.

Så ska du behandla hälsporre
Att drabbas av hälsporre kan begränsa vardagslivet till stor del. Den allra simplaste aktivitet som att ta sig till affären eller sköta arbetet kan bli problematiskt. Lyckligtvis är det i många fall väldigt enkelt att behandla hälsporre. Genom att avlasta den överbelastade vävnaden i hälen får hälen lugn och ro så att hälsporren kan läka. Avlastning av plantarfascian görs antingen med hjälp av ett mjukt hälinlägg eller avlastande hälkoppar, ortopediska skoinlägg med bra sidostöd för hälkudden samt stöd för hålfoten eller tejpning av häl och hålfot.

Fem tips för att minska hälsporre

Använd ett par mjuka skoinlägg i dina skor med stötdämpning för hälarna
Använd en strumpa med mjuk gel vid hälarna när du vistas inomhus
Stretcha ut plantarfascian med en nattstrumpa eller ett streatchband
Utför cirkulationsövningar för att öka blodflödet i foten
Använd hälsporrestrumpor med kompression för snabbare läkning
Hälkopp avlastar hälsporre
Ett par hälkoppar i sillikon (149:-) hjälper dig att bli av med smärtande hälsporrar. Ett par hälkoppar passar alla typer av skor från sneakers och gympaskor till kängor eller arbetsskor. Inläggen avlastar dina hälar och har en mjuk och behaglig yta med en bra stötdämpningsförmåga. Våra hälkoppar är tillverkade i hundra procent silikon som ger en mjuk och behaglig stötdämpning till dina hälar om du lider av hälsporre.

Gel-sockor
Gel-sockorna (149:-) är en av våra mest sålda produkter för avlastning av hälsporre. Dessa bekväma sockor som avlastar dina hälar och ger en behaglig stötdämpning. Sockorna har en insydd gel-kudde i hälen vilken ger stötdämpning och minskar smärta i dina hälar. Kan med fördel användas av dig som lider av hälsporre eller som får ont i hälarna när du står eller går. Dessa gel-sockor kan användas både med och utan skor.

Skoinlägg vid hälsporre
Genom att använda ett mjukt skoinlägg kan du även få avlastning när du rör dig utomhus. Vi har flera modeller av skoinlägg som lämpar sig väl för symptom som hälsporre eller smärtor i hälarna. När du väljer ett skoinlägg bör du försäkra dig om att skoinlägget har ett extra stöd för hälen. Det finns olika varianter av stöd där vissa modeller har en upphöjd mjuk hälkudde, men också varianter där hälen är formad som en krater med syfte att omsluta och ge stöd till dina hälar.

Beställ ett rabatterat produktpaket
Vi rekommenderar dig att prova vårt paket med fyra olika produkter för hälsporre. Paketet innehåller två typer av gel-sockor och två populära hälinlägg i mjukt gel. Detta paket finns i två olika storlekar och när du beställer paketet kommer du med stor sannolikhet att lindra dina hälsmärtor.

Ordinarie pris, när du handlar produkterna var för sig är 545 kronor. Om du väljer att beställa hälsporre-paketet sparar du 146 kronor och betalar endast 399 kronor. Läs mer om paketet för hälsporre.